Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü, şirketlerin, birimler arası iletişimini, bağlı olduğu yöneticinin günlük programını, büronun yönetimini organize etmek için deneyimli personel yetiştirmek amacıyla eğitim vermektedir.
Üniversitelerin Meslek Yüksek Okullarında bulunan bölüm 2 yıllıktır. Bölümün staj zorunluluğu bulunmamaktadır.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı İş İmkanları Nasıl?
Özel sektörde bölüm mezunlarının yapacağı işleri, büroda herhangi birine yaptırılmakta. Bundan dolayı, bu mesleği yapanlardan diploma istenmemekte. Bu da doğal olarak, bölüm mezunlarının iş olanaklarını sınırlamaktadır.
Yönetici asistanlığı mesleğinde ise özel olarak ilgilendiğiniz ve deneyim sahibi olduğunuz bir iş kolunda olmanız gerekir. Kısaca, yöneticinin ne yapmak istediğini anlamak için şirketin faaliyet gösterdiği sektörde deneyim sahibi olmak gerekir.
Yöneticilerin asistanlık hizmeti alması, lüks bir durum olduğu için her firma talep etmiyor. Ancak, asistan talep eden firmalar, personel deneyimliyse eğer, tatmin edici ücretler veriyor.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde çalışan bölüm mezunları işe başlangıçta asgari ücret almakta. Deneyimin artmasıyla birlikte ücretinizde yükselmekte.
Devlette memur olarak çalışan bölüm mezunları asgari ücretin bir buçuk katı maaş almakta. Ancak, farklı bir şehre tayininiz çıkması gibi durumlarda bu ücret sizi tatmin etmeyebilir.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Mezunları Nerelerde Çalışabilir?
- Hastahane
- Belediye
- Özel şirketler
- Bakanlıklar
- Müdürlükler
- Hukuk ve müşavirlik büroları
Devlette yönetici asistanı olarak çalışmak pek mantıklı değil gibi. Bence yönetici asistanı olmak isteyenler seçeneklerini açık tutmak için Ekonomi-İşletme okuyabilirler. Eğer yönetici asistanı olarak iş bulamazlarsa başka bir kariyer planı yapma imkanları olur, hem de kamuda çalışmak istediklerinde daha yüksek maaşla atanabilirler.