Merhaba fikrinize ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben 2012 mezunuyum mezun olduğum sene ailevi olaylar sebebiyle hemen işe girdim bi firmada muhasebe bölümünde çalıştım bu süreçte mali müşavirlik staj sınavını kazanıp 3 yıl staj yaptım şimdi stajım bitti ve smmm belgemi almama az kaldı.
Ama malum özel sektör zorlukları insanı bunaltıyor bu yüzden de kpss a grubundan hazırlanmak istiyorum ama işi bırakıp bırakmamak konusunda çok kararsızım iş ile yürür mü bilgiler taze değil kursa gitmek istiyordum ama patronlarım işten çıkmamı istemiyorlar Soracağım şu ki kpss a grubu iş ile birlikte yürür mü yoksa işi bırakıp dershane ile yola devam mı etmeliyim?
yahu mesleğini eline almışsın smmm olmak için ne kalmış kaç milyon atanmayı sınavi kazanmayı bekleyen insan varken sen yaptığın her şeyi bırakıp sınava hazırlanmayı düşünüyorsun akıl işi değil gece gündüz çalışmak stres içinde sınava odaklı yasamak. benim size tavsiyem smmm belgenizi alın kalan sınavları geçip mali müşavir olarak büronuzu açın işlerinizi büyütüp patronunuz olmak için çalışın
Hocam nice senelerini vermis bircok sinava katilip elenmiş kaldı ki son bikac yildir guzel puanlar alip sadace ilan beklemek iibflilere adeta farz olmus sanki cok zorlu bir surec bircok seyden feragat etmeniz gerekecek eger bunun ustesinden gelebilirseniz baslayin sayet yapamayacaksaniz hic bulasmayin derim
İşini bırakma. Şeytana uyma. Kpss’ye çalış. Olursa gidersiniz. Olmasa çalışmaya devam edersiniz. Çünkü bit daha iş bulamayabilirsiniz. Nasipte varsa olur , olmazsa devam edersiniz işinize.
Kpss A dan yeterli puanı çalışırken alabilirsiniz, ben de hem çalışıyorum hem de kpss ye hazırlanıyorum. Kurum sınavını da bir şekilde geçebilirsiniz. Mülakatı da bir şekilde geçebilirsiniz.
Ancak bu seferki büyük düşmanınız çok farklı. Bildiğiniz kadro açılmıyor. Kpss A diye bir sınav var ama bunun alimi yok(yakında A’yi kaldırıp gkgy’den sınava sokacaklar diye düşünüyorum).
Amacınız tahminimce guy değildir, smmm stajı yaparken vergi dairesine uğradığınızda rezilliğimize bizzat şahit oluyorsunuzdur. Garanti açılma garantisi olan tek sınav da guy. Ona göre duşunun tasının derim.
Smmm’lik bırakılmadan kpss ye gayet rahat çalışılır. Kaldı ki smmm her zaman için gelecek vadeden şahsi işin. Çevre, tanıdık, gece-gündüz çalışma gibi faktörleri bahane etmek ilerdeki muhtemel yapılacak mesleklerde de bu tür bahaneleri kaçınılmaz olarak karsınıza çıkarır.
İki seçenek var; ya sevdiğiniz isi yapın, ya da yaptığınız isi sevin.